Hlavní obsah

Věnoval se mobilu, Argentinec jen těsně uskočil před vlakem

Muž z Buenos Aires byl tak zabrán do svého mobilního telefonu, že si na železničním přechodu nevšiml přijíždějícího vlaku. Vstoupil do kolejiště a uskočil doslova až na poslední chvíli.

Věnoval se mobilu, málem ho přejel vlakVideo: Reuters

Článek

Lidé cestující v úterý ráno místního času v hlavním městě Argentiny Buenos Aires do práce byli svědky toho, jak se mladý muž téměř nechal srazit vlakem. Byl totiž natolik zabrán do svého mobilního telefonu, že si vůbec nevšiml přijíždějící soupravy.

Pro podobné lidi, kteří při chůzi hypnotizují displej telefonu a nevnímají okolí, se již před lety začal používat výstižný výraz smombies, což je spojení slov smartphone a zombies. To sedí i na tohoto Argentince, jehož ze zamyšlení nevyvedlo ani klikaté zábradlí, které tam stojí právě proto, aby se lidé soustředili na to, kam jdou.

Muž si svou chybu uvědomil až doslova na poslední chvíli, takže se mu ještě podařilo včas uskočit. Na záběrech, které přinesla agentura AP, je však vidět, že drobný kontakt tam byl. Vlak tak muže uhodil do ruky a z ní mu vyrazil telefon, ten odletěl daleko na zem.

Na místo okamžitě přiběhli zaměstnanci společnosti Argentine Trains, která později oznámila, že nepozorný chodec neutrpěl žádná vážnější zranění, pravděpodobně si pouze narazil ruku.

Ind spokojeně usnul na kolejích. Strojvedoucí zastavil a musel ho jít vzbudit

Koktejl

Výběr článků

Načítám