Hlavní obsah

V ulicích Londýna se strhl lítý souboj mezi liškou a krysou. Lidé prchali

Obyvatelům západní části Londýna se v sobotu naskytl nevšední pohled. Na jedné z ulic spolu svedly souboj liška a krysa, potyčku se podařilo natočit. Záběry se objevily na sociální síti X a píše o nich také server Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Lišky k Londýnu neodmyslitelně patří (ilustrační foto)

Článek

Souboj začal relativně nevinně. Liška si všimla hlodavce a zvídavě na něj koukala. Celá scéna působí poněkud komicky i proto, že všemu přihlížely ještě dvě straky. Kryse ale zřejmě po chvíli došla trpělivost a kvůli pocitu ohrožení na lišku vystartovala. To si však zrzavá šelma nenechala líbit a přešla do protiútoku.

Krysa se následně dala na úprk, podle Daily Mailu si zřejmě uvědomila, že si ukousla až příliš velké sousto. Na videu jsou vidět lidé, kteří před zvířecí potyčkou v úleku prchají.

„Na co se to teď koukáme?“ uvedl ve videu autor záběrů. Incident drobně ovlivnil i dopravu, když kolemjedoucí cyklista musel zastavit, aby se souboji vyhnul. Není jasné, kdo nakonec zvítězil, video totiž před rozuzlením skončí.

„Ještě někdo je zvědavý, jak to dopadlo?“ píše pod videem, jež na síti X nasbíralo už takřka milion zhlédnutí, jeden z komentujících. „Příroda v betonové džungli,“ doplnil další, zatímco někdo jiný lapidárně napsal „London Geographic“ v narážce na televizní kanál National Geographic s přírodovědnými dokumenty.

Thajské město terorizují opice. Úřady je chtějí pochytat pomocí lsti

Koktejl

Výběr článků

Načítám