Hlavní obsah

V Praze padl světový rekord v usekávání hrdel šampaňského šavlí

Novinky, Martina Hřebíková, Jakub Kynčl
Praha

V úterý navečer padl v Praze rekord v počtu lidí sekajících hrdla láhví šampaňského šavlí, tedy v tzv. sabráži. Rekordu se účastnilo celkem 44 osob a celkový počet správně useknutých vršků lahví byl 76. Dosavadní rekord, který padl vloni ve Španělsku a čítal 30 správně useknutých lahví od 35 osob za stejnou dobu, tak vzal za své.

Článek

Úspěšné zdolání rekordu se odehrálo v pražském Průmyslovém paláci v rámci veletrhu s názvem Vína a destiláty. Každý chybný pokus by jistě soutěžící zamrzel, sekaly se totiž láhve pravého francouzského šampaňského, které stále patří na českém trhu mezi poměrně luxusní produkty.

"Je důležité dávat velký pozor, jak se láhev seká. Nesmí se do toho bouchnout, jinak by mohl ulítnout střep a někoho v blízkosti zranit. Sám jsem zažil, jak takhle střep roztrhl někomu obočí či dekolt," řekl Novinkám jeden ze sommeliérů.

Související témata:

Výběr článků

Načítám