Hlavní obsah

V noci se mu zdálo, že vyhrál v loterii. Ráno si koupil los a získal 23 milionů

Americkému penzistovi Howardu Kendallovi asi již nikdo nedokáže vymluvit, že sny se plní. Minulý čtvrtek se mu totiž zdálo o výhře v loterii a naplnění tento sen došel hned druhý den ráno, když si koupil los a vyhrál v přepočtu 23,5 milionu korun.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Muži z města Plymouth v americkém státě Massachusetts se zdálo, že vyhrál jackpot v loterii stíracích losů Diamonds, které se prodávají za 10 dolarů (23,5 koruny) a hlavní cena činí čtyři miliony dolarů (přes 94 milionů korun).

Ráno se proto rozhodl, že této představě dá šanci, a vyrazil do místního obchodu řetězce 7-Eleven a jeden takový los si koupil. Po setření sice nenašel jackpot, ale rovný milion dolarů (přes 23,5 milionu korun) v žádném případě také není k zahození.

A radost mu nezkazila ani skutečnost, že ve skutečnosti si na účet připsal pouze 650 tisíc dolarů (přibližně 15,3 milionu korun). Vychází to z regulí, které ve Spojených státech platí pro loterijní hry, kdy má výherce možnost vzít si okamžitě o dost sníženou částku, nebo si nechat plnou výhru postupně vyplácet v průběhu mnoha let.

Při přebírání výhry v sídle massachusettské loterijní společnosti prozradil, že se o výhru rozdělí se svými dětmi a vnoučaty. Server Daily Voice ovšem doplnil, že krásných 10 tisíc dolarů (235 tisíc korun) si jako bonus připíše také obchod, kde si Howard Kendall výherní los koupil.

Muž vsadil necelých pět stovek, teď je miliardář. Eurojackpot putuje do Německa

Koktejl

Výběr článků

Načítám