Hlavní obsah

V Neapoli se porvali turisté s pracovníky parkovacího areálu

Nelítostná rvačka se strhla v centru Neapole mezi pracovníky parkovacího areálu a turisty. Důvodem bylo, že řidiči odmítali zaplatit parkovné poté, co zjistili, že jejich auta v objektu někdo poškodil. Obyvatelé přilehlých domů dramatické scény natáčeli na mobilní telefony.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Situace se vyhrotila minulou středu, když majitelé aut našli na svých vozidlech poškozené části karoserie. Řidiči nechtěli zaplatit parkovací sazbu, která činila šest eur (152 Kč) na hodinu.

„Do rvačky, při níž létaly pěsti, facky a kopance, se zapojily desítky lidí včetně žen,“ popsal situaci deník Corriere della Sera s tím, že konflikt se odehrál v těsné blízkosti neapolské radnice a policejního prezídia.

Pouliční řež na přechodnou dobu zablokovala dopravu. Klidnit vášně zúčastněných museli karabiníci.

„Scéna hodná problémových čtvrtí jihoamerických měst, ale ani tam se snad dnes už takové epizody neodehrávají. Je to další zářez na hanbě Neapole. Vlajka násilníků, delikventů a ničemů vrhá stín na jinak zdravou tvář tohoto města,“ komentoval incident poslanec italského parlamentu Francesco Emilio Borrelli.

On sám podle svých slov už léta upozorňuje na neutěšenou situaci ohledně parkování v Neapoli. „Nepřiměřeně vysoké sazby, veřejné komunikace využívané jako parkovací místa a zablokované ulice. Pokud to provozovatelé dělají s pomocí mafiánských metod, uchylují se k zastrašování a násilí, pak je nejvyšší čas je zastavit,“ varoval Borrelli.

Policie mezitím shromáždila videozáznamy svědků i pouličních kamer a osm účastníků rvačky identifikovala. Podle deníku Il Matino jde o čtyři švédské turisty a čtyři místní obyvatele. Všichni čelí obvinění z výtržnosti a ublížení na zdraví s přitěžujícími okolnostmi.

Muž v Hanoji zaparkoval u kolejí a šel si nakoupit. Vlak mu sešrotoval auto

Koktejl

Výběr článků

Načítám