Hlavní obsah

V Kalifornii závodili psi na surfech

Del Mar

Na pláži poblíž San Diega v Kalifornii se sešlo několik desítek psů, kteří milují surfování, aby poměřili své umění v již tradičním charitativním závodě, jehož výtěžek jde na podporu centra pro opuštěné a ohrožené psy.

Psí surfaři předvedli své umění na vlnách v KaliforniiVideo: The Helen Woodward Animal Center, Reuters

Článek

V neděli se již podevatenácté v kalifornském městečku Del Mar, jež leží v těsném sousedství San Diega, sešli majitelé nadšených psích surfařů, aby tam jejich mazlíčci předvedli své umění ve vlnách. Místo konání bylo navíc vybráno i s ohledem na to, že část pobřeží, kde se závodí, nese název Psí pláž.

Závod SurfDog Surf-a-thon je nevážně pojatá akce, která však má charitativní rozměr. Její výtěžek totiž jde na účet Zvířecího centra Helen Woodwardové, kde se starají o opuštěné a ohrožené psy.

Podle serveru CNN je navíc Surf-a-thon nejstarším psím surfařským závodem ve Spojených státech. Psí závodníci zde mají deset minut na to, aby s asistencí svých majitelů předvedli to nejlepší, co na prkně umějí.

Web 10 News uvedl, že letošního ročníku se zúčastnilo padesát soutěžících, přičemž mnozí zde závodí opakovaně. Jedním z nich byl pes Derby, jenž se letos na prkno vydal již poosmé, ale zároveň naposledy.

Jeho majitel Kentucky Gallahue uvedl, že Derbymu je letos již jedenáct let, a tak je nejvyšší čas se surfováním přestat. Za tu dobu se však jeho pes stal snad až trochu celebritou a získal si své fanoušky. A i když se Derby na surf už nepostaví, podle Kentuckyho Gallahueho oběma už navždy zůstanou úžasné vzpomínky.

Nejošklivějším psem pro rok 2024 se konečně stal osmiletý pekinéz Wild Thang

Koktejl

Výběr článků

Načítám