Hlavní obsah

V jednom směru 50, v protisměru 70. Němci šílí z rozdílného omezení rychlosti na stejné silnici

Herbern/Drensteinfurt

Stejná okresní silnice, v jednom směru je povolena sedmdesátka, ve druhém jen padesátka, ačkoli jde v daném úseku mimo obec o rovnou a přehlednou komunikaci. Řidiče v Německu, motoristické velmoci, tato dvojrychlostní úprava velmi dráždí, tím spíše, že na dodržování obou limitů dohlíží radar.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Nejšílenější omezení rychlosti v celém Německu,“ napsal ke kritizovanému značení deník Bild. Týká se silnice L671 mezi obcemi Herbern a Drensteinfurt ve spolkové zemi Severní Porýní-Vestfálsko. „Komunikace rovná jako svíce,“ dodal list.

Místní úřady anomálii vysvětlily tím, že rychlostní omezení si vynutila cyklostezka, která ale lemuje jen jednu stranu komunikace. Tam prý hrozí větší nebezpečí nehody, a proto má přísnější limit než v protisměru.

„Zní to rozumně, ale je to současně nelogické. Kdyby tady žádná cyklostezka nebyla a cyklisté by museli jezdit po silnici, mohla by se auta kolem nich prohánět nerušeně stovkou,“ poznamenal Bild. Deník narážel na fakt, že v Německu je na běžných silnicích maximální povolená rychlost mimo obec 100 kilometrů za hodinu.

V každém případě si řidiči, kteří tudy projíždí, musí dávat velký pozor. V křoví u louky, na níž se pasou krávy, je ukryt radar. „Pracuje čile a náležitě plní obecní kasu,“ napsal citovaný deník.

Nenáviděný rychlostní radar jde po 19 letech do výslužby

Koktejl

Výběr článků

Načítám