Hlavní obsah

V anglickém Malmesbury pátrají po pohřešovaném emu

V anglickém Malmesbury občané od pondělí pátrají po samci emu, pojmenovaném Irwin, z místního zvířecího útulku. Jeho zaměstnanci se obávají, že spadl do rozvodněné řeky Wiltshire. Emu jsou však dle nich dobří plavci, a tak doufají, že se z řeky dostal a skrývá se v něčí zahradě.

Foto: Profimedia.cz

Uprchlý emu (ilustrační foto)

Článek

„Dnes ráno jsme zjistili, že náš krásný emu Irwin není nikde k nalezení. Bojíme se o jeho bezpečí a obáváme se, že spadl do řeky a byl stržen po proudu řeky na částečně zaplavené pole. Emu jsou každopádně přirozeně dobří plavci, a tak je pravděpodobnější, že vylezl na opačné straně řeky a teď odpočívá v něčí zahradě. Irwin v rezervaci žije přes pět let a nikdy ji předtím neopustil, takže je toto chování neobvyklé a pravděpodobně jde o nehodu,“ stojí v pondělním vyjádření útulku.

„Emu Irwin se stále pohřešuje. Ačkoliv optimismus klesá, stále máme naději. Chodci a lidé se zahradami u řeky by mohli, prosím, být na pozoru a třeba též prohledat podrosty. Mohl by být zraněný a skrývat se. Prohledejte, prosím, též křoví na břehu řeky pro případ toho nejhoršího,“ vyzval pak útulek občany Malmesbury v úterý.

Není to poprvé, co se emu z Malmesbury letos dostali do zpráv, připomíná deník The Guardian. Další z nich, jménem Cha Cha, před pár měsíci vytrhl zaměstnankyni útulku z ucha náušnici. Poté, co mu prošla trávicím traktem, byla navrácena majitelce.

Koupili si historické nádraží. Teprve později zjistili, že je součástí světové hudební historie

Bydlení

Výběr článků

Načítám