Hlavní obsah

V 92 letech přelezla Číňanka při útěku z pečovatelského domu dvoumetrovou bránu

Neuvěřitelný kousek předvedla 92letá Číňanka, když se odhodlala, že uteče z pečovatelského ústavu. Při cestě za „svobodou“ dokázala přelézt více než dvoumetrovou kovovou bránu, aniž by si přivodila jakoukoli újmu.

V 92 letech přelezla více než dvoumetrovou bránu a utekla z pečovatelského domuVideo: Newsflare, AP

Článek

Příhoda, kterou zaznamenala bezpečnostní kamera, se odehrála začátkem července ve městě Jen-tchaj na východě Číny. Seniorka útěk i s překážkou zvládla přesto, že trpí Alzheimerovou chorobou.

Ženě vysoké 1,6 metru na to stačilo 24 vteřin, upřesnil list The Straits Times.

Jakmile ji pečovatelé začali pohřešovat, spustili pátrací akci. Vyrozuměli místní úřady a sami do ulic vyslali čtyři auta.

Naštěstí ji po 25 minutách objevil zaměstnanec, který šel poblíž, a přivedl ji zpět do ústavu. Jeho ředitel potvrdil, že seniorka je na svůj věk ve velmi dobré fyzické kondici a má velký zájem o cvičení. V mládí pracovala v horách jako sazečka stromů.

Její výkon při útěku z ústavu vyvolal řadu reakcí na sociálních sítích. Mnozí napsali, že při sledování videa měli obavy z pádu seniorky. „V jejím věku by to mohlo skončit smrtí,“ uvedla jedna uživatelka.

Řada diskutujících ale vyjadřovala úžas nad jejím atletickým kouskem. „Její fyzická kondice je lepší než u těch, kteří se narodili v roce 1992,“ napsal jeden z uživatelů. „Dvaadevadesát let? Nedokázal bych to přelézt, ani když mi bylo 29,“ přidal se další.

Brutální tečka za téměř 40letým manželstvím. Důchodkyně v USA manžela umlátila holí

Amerika
Související témata:

Výběr článků

Načítám