Hlavní obsah

Utopeného kocoura nechali zpopelnit. Za pár dnů se nevzrušeně vrátil domů živý

Anglická rodina byla zrovna na dovolené, když ji zastihla informace, že se jejich kocour Ted utopil v rybníku. Na dálku tak zařídili jeho zpopelnění, ale čtyři dny po něm jim přišla zpráva, že Ted byl pouze na potulkách a vrátil se domů.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Nicci Knightová z vesnice Newby v anglickém hrabství Severní Yorkshire se s rodinou vydala na dva týdny na dovolenou do Turecka, ale tam je po pár dnech zastihla špatná zpráva. Sousedé našli v rybníčku na své zahradě utopeného jejich kocouřího miláčka Teda. Poslali i záběry, které nedávaly moc prostoru pro pochybnosti, zda je to skutečně Ted.

Nicci tedy nejprve musela smutnou novinu oznámit manželovi a dětem a potom na dálku zařídila Tedovi pohřeb ve zvířecím krematoriu. „Ted je obrovská osobnost a milovaný člen rodiny,“ dodala k tomu, že jeho smrt celou rodinu velmi zasáhla.

Ale když už byli Knightovi z nejhoršího venku, přišla čtyři dny po kremaci další zpráva od „chůvy“, která se mezitím starala ještě o další jejich kočku: Ted se právě vrátil domů. „Nejdřív jsem tomu vůbec nevěřila, musela mi přes FaceTime živě ukázat, že Ted skutečně žije,“ popsala Nicci velké překvapení.

„A v tu chvíli mi došlo, že jsem zaplatila 130 liber (3874 korun) za kremaci cizí kočky,“ dodala s upřesněním, že pravděpodobně šlo o kočku toulavou nebo z nedaleké farmy. „Ale jsme klidní. Myslím, že jsme jí dopřáli hezké rozloučení se světem,“ řekla Nicci serveru BBC.

Když si urnu s popelem vyzvedávala, byl na ní štítek s nápisem „Not Dead Ted“ (toto není mrtvý Ted) a ředitelka zvířecího krematoria navíc uvedla, že poplatek, který Knightovi za zpopelnění cizího zvířete zaplatili, pošle na účet místního kočičího záchranného centra.

Ve výsledku jediný, kdo teď asi není úplně nadšený, je sám Ted. „Vůbec na nic nedbá. Pořád chodí přes silnici k sousedům na zahradu a my ho pořád musíme chodit vyzvedávat. Protože vlastně nechceme, aby chodil k rybníku,“ popsala Nicci současnou situaci v jejich domácnosti.

Kocour se ztratil před více než dvěma lety, našel se 3200 kilometrů daleko

Koktejl

Výběr článků

Načítám