Hlavní obsah

Uprchlý býk útočil na lidi na ulici v Číně. Běsnění zvířete zachytily kamery

Jung-čou

Jako tajfun řádil za bílého dne na ulici jihočínského města Jung-čou býk, který utekl jednomu z místních farmářů. Běsnění zvířete zachytily bezpečnostní kamery a svědci na mobilní telefony.

Na metaře na ulici brutálně zaútočil býk, policie zvíře zastřelilaVideo: Newsflare, AP

Článek

Na záběrech ze začátku tohoto týdne, které zprostředkovala tisková agentura AP, je vidět, jak býk nejprve zacílil na metaře. Zezadu jej srazil tak brutálně, že se postarší muž nedokázal chvíli zvednout.

Býk chvíli nad obětí postával, načež vtrhl do blízkého minimarketu, kde vyděsil personál i zákazníky. Ti v panice vybíhali ven a neměli ani pomyšlení na to, že by pomohli na nohy sraženému metaři.

Foto: Newsflare, AP

Býk v minimarketu

Svědci mezitím zalarmovali policii, která vzhledem k naléhavosti situace neměla jinou volbu než býka zastřelit. Pro zraněného metaře, který se po chvíli už dokázal zvednout, přijela sanitka a odvezla jej do nemocnice. Podle lékařů byl jeho stav stabilizovaný.

Děsivé záběry vyvolaly živou diskusi na sociálních sítích. Její účastníci většinou projevovali obavy o zdraví muže, kterého býk tak nevybíravě srazil.

Foto: Newsflare, AP

Je po všem

„Panebože, býka asi vydráždila metařova oranžová vesta. Doufám, že ten pán je v pořádku,“ napsal jeden uživatel. „Kdo toho býka vypustil?“ čílil se další.

Někteří diskutující hororovou situaci poněkud zlehčili. „Zúčastnění budou mít na večeři steaky,“ poznamenal jeden z nich.

Z rodeové arény v Oregonu uprchl býk

Koktejl
Související témata:

Výběr článků

Načítám