Hlavní obsah

Umírající muž nemohl na dceřinu svatbu, vystrojili ji přímo v nemocnici

Orange

Brittny Arceová si svou svatbu představovala úplně jinak, ale vážný zdravotní stav jejího otce si nakonec vyžádal, že se vdávala v nemocniční kapli. Díky vstřícnosti nemocnice tak mohl Abraham Arceo svou dceru přece jen dovést k oltáři.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Abrahamovi Arceovi je teprve padesát let, ale rakovina na věk nehledí. Relativně nedávno tak vyšlo najevo, že se do jeho slinivky zakousla tak silně, že zde již bohužel není pomoci. Aby se mu alespoň v rámci současných možností dostalo co nejlepší péče, pobýval v posledních dnech a týdnech v Nemocnici svatého Josefa ve městě Orange, jež je součástí aglomerace Los Angeles.

Svatby by se nedožil

Prognózy lékařů mu dávaly již jen krutě málo času, a tak bylo bohužel vcelku pravděpodobné, že by se nedožil svatby své dcery Brittny, která byla naplánována na konec června. Nebo že by přinejmenším nebyl ve stavu, v němž by byl schopen se této významné události zúčastnit.

Být na svatbě své dcery však bylo mnoho let jeho velkým přáním, a tak se do toho vložilo vedení a personál nemocnice, když se rozhodli uspořádat ve čtvrtek 23. května svatbu v místní nemocniční kapli, která se navíc nachází nedaleko jeho pokoje. Abraham tak mohl Brittny přivést k oltáři, jak se na každého správného otce sluší a patří, přestože musel být sám přivezen na kolečkovém křesle.

Toulavá kočka narušila svatbu hlasitým mňoukáním, novomanželé ji adoptovali

Koktejl

Je to můj hrdina

„Je to můj hrdina, obětoval celý svůj život pro nás všechny. Znamená pro mě úplně všechno, je to můj nejlepší kamarád a člověk, ke kterému vzhlížím. Je jediný svého druhu,“ řekla při té příležitosti nevěsta webu stanice ABC 7 a dodala, že Abraham byl vždycky bojovník a svatba v nemocnici je jen další důkaz toho, že by pro svou rodinu udělal cokoliv.

Mladí novomanželé samozřejmě také složili manželské sliby, ale jeden byl ještě důležitější. Čerstvý manžel Alan Tran totiž Abrahama ujistil, že svatební přísaha pro něj není pouhou formalitou, ale že bude pro svou ženu pevnou oporou i v těch nejtěžších chvílích, které jim život přichystá.

Brittny se zároveň hodlá řídit otcovou radou. „Vždycky mi říkal, ať se nikdy nevzdávám, ať vytrvám, i kdyby se dělo cokoliv, ať mám radost a jsem šťastná, protože to mi vždycky přál,“ prozradila.

Svatba nadvakrát. Novomanželé opakovali obřad pro babičku v domově pro seniory

Koktejl

Výběr článků

Načítám