Hlavní obsah

Umělec si usmažil maso na vlastním tuku

Novinky, Famous
SANTIAGO DE CHILE

Kontroverzní chilský veterán v umění se rozhodl použít svůj vlastní tuk z liposukce při přípravě pokrmů. Marco Evaristti považuje svůj krok za jeden z počinů, který se má stát kritikou veřejného šílenství po plastických operacích. Chilsko-dánský výtvarník vystavuje své dílo v Animal Gallery v hlavní metropoli země.

Článek

Liposukci podstoupil minulý rok. Ačkoli má k podobným zákrokům odpor, rozhodl se do operace investovat, aby mohl vytvořit kontroverzní dílo. Diváky v galerii pak zve k ochutnávce pokrmu s přesvědčením: "Nejste kanibalové, když jíte umělecké dílo."

"Otázka, zda jíst či nejíst lidské maso je důležitější než výsledek," míní Evaristti.

Nonkonformní umělec vytvořil osmačtyřicet masových koulí, některé z nich po usmažení nechá zakonzervovat a hodlá prodávat ve Spojených státech. Za deset kousků zájemce zaplatí čtyři tisíce dolarů, v přepočtu tedy zhruba 85,6 tisíce korun.

Mezi jiné provokace zmíněného výtvarníka patří obrazy, jejichž barvy obsahují krev obětí dopravního neštěstí v Bangkoku.

Související témata:

Výběr článků

Načítám