Článek
Osmichodové degustační menu připravuje vyhlášený šéfkuchař Jaroslav Sapík se synem Pavlem a vedoucí olympijského družstva českých kuchařů Jiří Král. Již od pátku od pěti hodin ráno bude slavnostní menu připravovat čtyřicet kuchařů. Některá jídla vznikají přímo pro Ples v Opere, stejně tak jako domácí pivo.
Jak bude menu vypadat?
Předkrm: Salát z českých ráčků s lanýžovým toustem
Polévka: Krém z husích jater foie gras zjemněný koňakem
Mezichod: Zapečené telecí ragú
Teplé jídlo: Loupaná hovězí plec na víně, mandlové krokety
Kachní prsíčko na lesním medu, zelenina
Český zajíc na smetaně, petrželové knedlíčky
Malá sladkost: Kaštanové pyré se šlehačkou
Dezert: Čokoládový dortík se zlatým houslovým klíčem
Popůlnoční uzeninové menu: Staropražská šunka, svatováclavské taliány, telecí párečky, zámecké špekáčky, mini jitrničky a jelítka
Pít se budou koktejly z vyhlášeného pražského baru Tretter´s, nejlepší francouzská vína a šampaňské.
Květinová výzdoba a design bude v barvách Kambodži na počest hlavního hosta plesu - kambodžské princezny Norodom Arunrasmy. Výzdobu má na starost Mario Wild, který je znám svými instalacemi po celém světě. Objednány jsou speciálně pro Ples v opeře fialové a bílé orchideje z Holandska.
Vedle kambodžské princezny přijala pozvání řada politiků a hvězd šoubyznysu. Z politiků se plesu zúčastní primátor Prahy Bohuslav Svoboda, primátor Vídně Michael Haupl, primátor Záhřebu Milan Bandič, ministr dopravy Vít Bárta s manželkou Kateřinou Klasnovou, ministr vnitra Radek John a další.
Výtěžek z plesu půjde na charitativní účely. Rozdělí se mezi Kambodžský červený kříž a NTM Dětem, projekt Pod Křídly. V tombole se bude soutěžit o jedenáct cen v hodnotě milión korun. Hlavní cenou je zájezd do Kambodži za 200 tisíc korun.