Hlavní obsah

Učitel vypěstoval tunovou dýni. Vyhrál s ní světový šampionát

Americký učitel zahradnictví Travis Gienger se stal šampionem v neobvyklé disciplíně. Podařilo se mu vypěstovat vskutku macatou dýni vážící 1121 kilogramů. Díky tomu získal prvenství na 51. světovém dýňovém mistrovství. O rekord přesto nešlo, ten Američan stanovil už loni.

Učitel vypěstoval tunovou dýni. Vyhrál s ní světový šampionátVideo: Reuters

Článek

Gienger, který pochází z Anoky v Minnesotě, porazil svého nejbližšího soupeře o 2,7 kilogramu. Opětovně se tak stal vítězem zmiňovaného šampionátu, který se konal v Half Moon Bay, jižně od kalifornského San Francisca. Informuje o tom agentura AP.

Čtyřiačtyřicetiletý učitel se podělil o své pěstební tajemství, kterým je především zdravá půda, ale také dostatek živin. To, že se mu nepodařilo minimálně dorovnat svůj loňský rekord, jenž stanovil s dýní vážící 1247 kilogramů, svádí na neúprosné dešťové srážky. Ty měly růst tykve ovlivnit.

Foto: Profimedia.cz

Obří dýně váží 1121 kilogramů.

„Zastihlo nás opravdu nevlídné počasí, ale nějakým způsobem jsem pokračoval v práci. Obzvlášť téhle (dýni) jsem věnoval péči,“ uvedl Gienger, přestože svůj vlastní rekord nepokořil.

Gargantuovskou dýní vezl obyvatel Minnesoty do Half Moon Bay autem, zabralo mu to 35 hodin. Další zastávkou bude jižní Kalifornie, kde si oranžovou obryni vezmou do parády profesionální řezbáři, kteří ji připraví akorát včas na svátek Halloween.

Recept na dýňový cheesecake s ořechy

Recepty

Recept na dýňové risotto

Recepty
Související témata:
Tykve

Výběr článků

Načítám