Hlavní obsah

U mne budete jíst, co dům dá, vzkázal hostům majitel drážďanské restaurace. A roztrhal jídelní lístek

Svérázně se vypořádal majitel jedné restaurace v Drážďanech Daniel Fischer se stále dražšími potravinami, zvýšenou DPH a nedostatkem personálu. Demonstrativně roztrhal jídelní lístek a skrze média lidem vzkázal, že u něj teď budou jíst, co dům dá.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Slogan nad vstupem do jeho podniku „Víme, co chutná“ tak ještě lépe vystihuje situaci. „U mě se s okamžitou platností bude jíst, co dům dá,“ řekl podle deníku Bild majitel restaurace.

„Host nikdy nebude dopředu vědět, co dostane na stůl. Když se posadí, může se zeptat, ale taky nemusí a může se nechat překvapit,“ dodal podle serveru Tag24.

Jeho podnik tak nabízí už jen tři menu. Jaká, o tom rozhodne vždy ráno podle toho, co sežene na trhu. „Už se nehodlám stresovat, když třeba nebudou k mání určité houby,“ říká.

Nemusí ani shánět kuchaře poté, co ten dosavadní dal ke konci loňského roku výpověď, protože odešel na studia. „Je těžké najít opravdu dobrého, tak teď zkrátka budu vařit sám. Se třemi jídly to zvládnu,“ ujistil dále majitel podniku.

Stále má plno

Protože ušetřil na personálu, byť z donucení, nemusel zdražovat v situaci, kdy se od nového roku zvýšila DPH ze sedmi na 19 procent. „Už mnoho let mne práce nebavila tak jako nyní,“ pochvaluje si s tím, že má stále plno.

Jistou možnost výběru ale zákazníkům přece jen ponechal: hosté se mohou rozhodnout mezi masem, rybou nebo vegetariánským jídlem, vždy o třech, čtyřech nebo pěti chodech.

Nakvašení pesimisté vítáni. Hospoda v Tokiu vznikla pro zákazníky s negativními emocemi

Koktejl
Související témata:

Výběr článků

Načítám