Hlavní obsah

U dálnice na Floridě se usadil rozrušený medvěd, řidiči se s ním fotili

Řidičům jedoucím po dálnici číslo 98 poblíž města Santa Rosa Beach v severní části amerického státu Florida se minulý týden naskytl nezvyklý pohled. Nedaleko rušné komunikace totiž seděl medvěd a zíral na provoz.

Foto: X: Walton Co. Sheriff

U dálnice na Floridě se usadil medvěd, řidiči se s ním fotili.

Článek

Medvědi baribalové, označovaní také jako medvědi černí, nejsou na Floridě žádnou raritou. Podle odhadů místních úřadů jich v tomto americkém státě ve volné přírodě žije přes čtyři tisíce a lidé je mohou spatřit zejména na jaře a v létě, kdy mladí jedinci odcházejí od rodičů a hledají si nová stanoviště.

Přesto minulý týden způsobil značný rozruch medvěd, který se usadil k telegrafnímu sloupu vedle dálnice a pozoroval provoz. Ale jelikož na Floridě řada věcí funguje tak trochu jinak, nebyli projíždějící řidiči zděšeni, ale naopak to brali jako skvělou příležitost pořídit si netradiční fotku, informoval web The Guardian.

Foto: X: Walton Co. Sheriff

U dálnice na Floridě se usadil medvěd, řidiči se s ním fotili.

Zasáhnout museli policisté z okresu Walton, kteří na sociálních sítích zveřejnili varování, aby lidé u medvěda nezastavovali a v žádném případě se k němu nepřibližovali a nefotili se s ním, protože zvíře se jevilo jako deprimované a byly u něj patrné známky silného stresu. „Na focení zjevně nemá náladu,“ upřesnili floridští policisté.

Na místo záhy vedle policejních hlídek vyrazil i tým ochránců přírody, ale medvěd mezitím zmizel v nedalekém lesíku. To vedlo k domněnce, že u dálnice pouze nabíral nové síly ve velmi teplém počasí, které na Floridě v té době panovalo. Z dostupných fotografií to totiž nevypadalo, že by byl zraněný.

Mluvčí Komise pro ochranu divokých zvířat následně znovu zdůraznil, že lidé by se k medvědům nikdy neměli přibližovat ani je krmit. Tato zvířata totiž potřebují svůj prostor, a pokud se cítí v ohrožení, začnou se bránit.

Muž v bance na Floridě žádal pod pohrůžkou jeden cent. Pak se nechal zadržet

Koktejl

Nejfloridštější věc, jakou kdy viděli. Mladík si otevřel pivo o zuby aligátora

Koktejl

Související články

Výběr článků

Načítám