Hlavní obsah

Tři slůňata se v noci přišla v Thajsku vyčvachtat do rodinného bazénu

Tří slůňata pronikla v noci v thajské obci Nakhon Nayok do areálu jedné vily, aby se vykoupala v bazénu. Zachytila je domovní kamera, jejíž záběry prozradily, že hraví chobotnatci si osvěžující lázeň řádně vychutnali.

Bazén u rodinného domu v Thajsku přilákal slůňata na noční koupelVideo: Newsflare, AP

Článek

Příhoda se odehrála začátkem září, když se trio mladých slonů oddělilo od stáda, které v tu dobu putovalo po okolí vesnice. Mladí tlustokožci se navzájem cákali, zatímco nicnetušící majitelé domu spali.

Když se sloni vody nabažili, spokojeně pozemek opustili a připojili se opět ke stádu. Potvrdily to záběry z dronu, který stejná slůňata následující den zachytil, jak se s rodinou potulují lesem.

„Tajně si hráli v našem bazénu a byli velmi roztomilí. Nic nezničili. Jsme rádi, že sdílíme bazén se slony,“ řekl majitel domu Phornthip Phungpha. „Samozřejmě pokud s nimi nejsme ve vodě ve stejnou dobu,“ dodal.

V Thajsku dnes podle agentury AP žije ve volné přírodě na 3500 slonů. V posledních letech se jejich populace zvyšuje, ale představuje to stále jen zlomek k odhadovaným 300 tisícům slonů, kteří v zemi žili na počátku minulého století.

Slon ztrestal neukázněné turisty za nepovolenou grilovačku, převrátil jim auto

Koktejl
Související témata:

Výběr článků

Načítám