Hlavní obsah

To bude krátká hypotéka. Američan si koupil dům a hned druhý den vyhrál jackpot

Štěstí, o jakém velmi pravděpodobně sám ani nesnil, potkalo Američana ze Severní Karolíny. Den poté, co podepsal smlouvu o koupi domu, vsadil v loterii jeden dolar, který mu nakonec vynesl milionový jackpot.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Benny Murphy ze zhruba dvacetitisícového města Mebane v americkém státě Severní Karolína se docela dobře může stát klientem s nejkratší hypotékou na světě. S nadsázkou řečeno totiž trvala pouze jediný den, ale než se jí zbaví doslovně, tak to samozřejmě ještě nějakou dobu potrvá.

Nedávno totiž uzavřel smlouvu o koupi domu, ale hned následující den si mohl přestat dělat starosti se splácením úvěru. „A to si při podpisu ještě dělali legraci, že kdybych vyhrál v loterii, tak by splátky byly nižší,“ vyprávěl rozesmátý Benny v sídle loterijní společnosti při přebírání výhry.

Žertovný nápad realitních agentů totiž nenechal plavat a druhý den si šel do místního Quickmartu koupit sázenku do loterie Cash 5. Ta se nakonec ukázala jako výherní, takže mu sázka za jediný dolar (23 korun) přinesla jackpot ve výši 439 527 dolarů (téměř 10 milionů korun). Po odečtení daní a dalších poplatků mu pak na účtu přistálo 314 262 dolarů (přes 7,1 milionu korun).

Podle vyjádření na stránkách severokarolínské loterijní společnosti chce tuto částku v prvé řadě použít na zaplacení čerstvě koupeného bydlení. Cenu domu sice nesdělil, ale podle jeho vyjádření mu na to výhra bude bohatě stačit. A co mu zbude, plánuje uspořit. Ale mezitím si ještě zajede zarelaxovat na ryby.

Američanovi unikl jackpot o jedno číslo, ale trefil ho hned druhý den

Koktejl

Výběr článků

Načítám