Hlavní obsah

Titul? Raději facku. Student v Číně udeřil profesora během předávání diplomů

Nečekaná situace nastala při předávání diplomů na univerzitě ve východní Číně. Nic netušící profesor si vysloužil od jednoho ze studentů pořádnou facku.

Student nečekaně udeřil profesora během předávání diplomůVideo: AP

Článek

Šokující video bylo natočeno 19. června na univerzitě Fudan v Šanghaji. Zpočátku ceremonie probíhala naprosto všedně. Studenti si přebírali diplomy jako na běžícím pásu a nic nenasvědčovalo neobvyklému incidentu, který přišel vzápětí.

Slavnostní atmosféra byla náhle narušena, v momentě, kdy student přistoupil k profesorovi stojícímu za stolem, rozpřáhl se a vlepil mu facku. Úder srazil profesorovi brýle a slavnostní čepici.

Japonská restaurace, kde si hosté platili za zfackování od servírek

Lifestyle

Student následně místo rychle opustil. Svědci, včetně dalších profesorů a studentů, zůstali v šoku. Kantor byl údajně posléze převezen do nemocnice. Utrpěl jen lehká zranění.

V reakci na tuto událost univerzitní oddělení pro studijní záležitosti uvedlo, že probíhá důkladné vyšetřování a na základě jeho výsledků budou přijata příslušná opatření.

Podle AP a některých absolventů pocházel student z Tchaj-wanu a mohl v sobě skrývat zášť. Na sociálních sítích měl zveřejnit příspěvek, v němž kritizoval univerzitu, a vyjádřil se, že ho rodiče nutili studovat v Šanghaji proti jeho vůli.

Spekulovalo se také, že měl v úmyslu zaútočit na děkana, ale omylem napadl nesprávnou osobu. Tato tvrzení však nejsou ověřena a čeká se na výsledky probíhajícího šetření.

Will Smith vrazil na Oscarech facku moderátorovi

Koktejl
Související témata:

Výběr článků

Načítám