Hlavní obsah

Thajku dvě hodiny svíral had škrtič, žena mu odolala

Thajská seniorka minulý týden doma uklízela, když ucítila kousnutí do nohy. Nešlo ovšem o dotěrný hmyz, ale zhruba čtyřmetrového hada, který ženu začal okamžitě svírat. Na vysvobození čekala zhruba dvě hodiny.

Thajka přežila dvě hodiny v sevření krajtyVideo: Reuters

Článek

Čtyřiašedesátiletá vdova Arrom Arunrodžová žije sama v domku v těsné blízkosti rozlehlého rákosového porostu. A z něj k ní na návštěvu přišel nezvaný host, téměř čtyřmetrový a dvacetikilogramový had. Žena si jej vůbec nevšimla a jeho první kousnutí do nohy tedy považovala za bodnutí od nějakého hmyzu.

Když však zjistila, že jde o velkého hada, bylo již pozdě. Zvíře se kolem ní začalo ovíjet a nakonec ji dostalo do pevného sevření, v němž se ji snažilo uškrtit. Arrom začala volat o pomoc, ale nikdo neodpovídal. Po dlouhé době zavolal policii až kolemjdoucí muž. Záchrana trvala přibližně 30 minut, protože herpetolog hada rozmotával. Celkem tedy žena v sevření strávila přibližně dvě hodiny.

Za tu dobu již začínala pomalu ztrácet zdravou barvu, ale Steve Allain z Britské herpetologické společnosti uvedl, že by takto velký had Arrom nejspíše nedokázal usmrtit. „Představujeme pro hady příliš velký problém,“ citoval jej web The Washington Post. Tomu odpovídá i skutečnost, že Arrom z této nepříjemné situace vyvázla pouze s několika kousanci.

Podle Allaina se zřejmě zvíře cítilo ohroženo, a jeho reakce tedy měla obranný charakter. Sám by takto velký had na člověka v žádném případě nezaútočil.

Po prozkoumání záběrů došel Steve Allain k závěru, že šlo pravděpodobně o krajtu mřížkovanou, která patří k největším hadím druhům. The Washington Post doplnil, že zatím největší jedinec tohoto druhu byl zaznamenán v roce 1912 a měřil 9,76 metru.

Děs na toaletě. Krajta se zakousla 35letému Thajci do citlivých míst

Koktejl

Výběr článků

Načítám