Hlavní obsah

Švýcarská obec uzavře hřbitovní toaletu, protože ji navštěvují páry kvůli sexu

Švýcarská obec Teufenthal se tento týden rozhodla uzavřít toaletu na místním hřbitově kvůli tomu, že ji některé páry využívaly k sexuálním radovánkám. Napříště bude otevřena jen při pohřbech.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Příležitost zjevně dělá nejen zloděje, ale i lásku,“ komentoval bizarní situaci deník Zofinger Tagblatt. Obecní rada podle něj dospěla k závěru, že je nepřípustné takovým způsobem narušovat klid nebožtíků.

Starosta Niklaus Boss je prý mužem s velkým smyslem pro humor, ale sex na hřbitově zachází už příliš daleko. „Paní, která chodí toaletu uklízet, tam našla spodky, slipy, obaly od kondomů nebo tuby od lubrikačního gelu,“ řekl s tím, že během letošního léta se případy neúcty k mrtvým často opakovaly.

Podle serveru 20minutes.ch není jasné, proč si páry vybírají pro intimity právě hřbitov a zda to má na svědomí jen jedna nebo více dvojic. „Asi nějaký fetiš. I když mi do toho nic není, kde se lidé scházejí k sexu, hřbitovní záchod určitě není tím správným místem,“ řekl dále starosta.

Rozhodnutí uzavřít toaletu podle něj nemělo alternativu. „Instalace videokamer by byla nákladná,“ vysvětlil Boss. Hřbitovní záchod bude nepřístupný od ledna. Proč ne okamžitě, z usnesení nevyplynulo. Radní se zřejmě spoléhají na chladné počasí.

Rozhodnutí vyvolalo živou debatu na diskusních fórech. „Nechápu ten rozruch. Sex se praktikuje na mnoha místech – ve vlaku, v letadle, na diskotéce. Ale uklidit by po sobě měli,“ napsal jeden uživatel.

Podle jiného je namístě „trocha tolerance“, protože v opačném případě se prý vše přesune na dětská hřiště. „Zabudovat turniket na mince. Aspoň bude mít obec další příjem,“ přidal se další.

Neznámý muž terorizuje britskou vesnici tím, že si z ní dělá latrínu

Koktejl
Související témata:

Výběr článků

Načítám