Hlavní obsah

Šváb přerušil tiskovou konferenci na ministerstvu zahraničí USA

Nezvaný host se objevil na pravidelné tiskové konferenci amerického ministerstva zahraničních věcí ve Washingtonu. Když jeho mluvčí Matthew Miller referoval o napjaté situaci na Blízkém východě, všiml si, že po stěně nad hlavou jednoho z reportérů leze šváb.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Nerad odbíhám od tématu, ale támhle nad vaší hlavou je velký šváb,“ řekl Miller a ukázal směrem k nevábnému hmyzu, který ovšem na videozáznamu kolujícím na sociálních sítích není vidět.

Oslovený reportér řekl, že si pro švába „dojde“ poté, co mluvčí skončí odpověď. „Omlouvám se, že jsem se nechal rozptýlit, ale je dost velký,“ poznamenal dále mluvčí.

Když se jej nato novinář dotázal, zda se má o švába „postarat hned teď“, mluvčí s úsměvem opáčil, že si na tiskové konferenci nepřeje „žádné insekticidy ani zabíjení švábů“.

„Neměl jsem raději nic říkat, protože teď budeme mít problém soustředit se na velmi důležitá poselství, která vám zde musím předat. Zpátky k tématu,“ pokračoval mluvčí a vrátil se k situaci na Blízkém východě.

Vyřídil to zvukař

O něco později se už mimo záznam ozvalo plácnutí následované potleskem. Podle deníku The New York Post švába „vyřídil“ zvukový technik.

Úsměvná historka se švábem přišla asi pět let po podobné události v Bílém domě, sídle amerického prezidenta. V tiskovém středisku tam tehdy ze stropu spadla do klína zpravodaje televize CBS myš, která pak běhala po místnosti.

Výrobce pesticidů pořádá každý rok obřad na památku padlého hmyzu

Koktejl

Výběr článků

Načítám