Hlavní obsah

Komický výjev na summitu BRICS. Čínský prezident nečekaně ztratil asistenta

Komická situace se odehrála v jihoafrickém Johannesburgu, když čínský prezident Si Ťin-pching ve středu přicházel na jednání státníků skupiny rozvíjejících se zemí BRICS.

Asistentovi čínského prezidenta zabránili ve vstupu na summit BRICS, zavřeli mu dveře před nosem Video: Reuters

Článek

Si vstoupil do sálu a klidně kráčel po červeném koberci na setkání se svými protějšky, resp. jejich zástupci z Brazílie, Ruska, Indie a hostitelské země. To se ale už nepodařilo jeho asistentovi, protože mu u dveří zabránil ve vstupu pracovník jihoafrické bezpečnostní služby. Došlo přitom i na lehkou strkanici.

Si zřejmě zaslechl, že se za jeho zády něco děje, a krátce se otočil. Přestože asistenta neviděl, ušel dalších pár metrů. Dveře se mezitím znova pootevřely a vzápětí zavřely, jako by se za nimi strhla další tahanice.

Si se poté na chvíli zastavil a znova na okamžik otočil, ale asistent stále nikde. Čínský prezident v každém případě zachoval dekorum a pokračoval k místu jednání.

S čelnými představiteli BRICS pak dohodl, že skupina do svých řad pozve dalších šest zemí - Argentinu, Egypt, Etiopii, Saúdskou Arábii a Spojené arabské emiráty.

Neposílejte na summit BRICS Putina, požádala Rusy Jihoafrická republika

Svět

Výběr článků

Načítám