Hlavní obsah

Středoškoláci nezvládli pálivé chipsy, byli převezeni do nemocnice

Tokijská střední škola řešila během úterní obědové přestávky nevídanou situaci. Více než desítka studentů byla převezena do nemocnice poté, co se jim udělalo zle po konzumaci extrémně pálivých chipsů, které jim údajně „pro zábavu“ rozdal jeden ze spolužáků.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Střední škola Rokugo Koka v Tokiu přivolala pomoc poté, co si 13 dívek a jeden chlapec, všichni studenti prvního ročníku, stěžovali na nevolnost, bolesti žaludku a úst, uvedl Japan Today s odvoláním místní policii.

Všichni byli podle SkyNews při vědomí a měli jen lehké obtíže. Policie uvedla, že asi 30 studentů jedlo extrémně ostré brambůrky označené jako „18+ curry chips“, které do školy přinesl jeden ze studentů.

V Dánsku stáhli z trhu korejské instantní nudle, jsou příliš pálivé

Koktejl

Společnost Isoyama Corp, která chipsy vyrábí, minulou středu v prohlášení uvedla, že se „omlouvá za veškeré nepříjemnosti a přeje brzké uzdravení těm, kteří nahlásili, že se necítí dobře“.

Jeden z uživatelů X zveřejnil video, na němž po požití jednoho z chipsů zkřivil obličej, poté opakovaně zasténal a začal se nekontrolovatelně smát.

Na internetových stránkách společnosti je osobám mladším 18 let „zakázáno“ jíst kari chipsy z důvodu jejich extrémní pálivosti. Milovníci ostrých jídel jsou vyzýváni k opatrnosti při jejich konzumaci.

Chipsy jsou „tak pálivé, že vám mohou způsobit bolest“, uvádí společnost. Měli by se jim vyhnout lidé s vysokým krevním tlakem a slabým žaludkem. Opatrně by s nimi měli manipulovat všichni, kdo mají řezné rány na prstech, a konzumace nadměrného množství by mohla způsobit průjem.

Původcem pálivosti je v případě těchto chipsů paprička Bhut Jolokia, která dosahuje pálivosti přes milion jednotek Scovilleovy stupnice a dlouho byla považována za nejpálivější na světě. V Indii se používala i jako lék na snižování horečky (vyvolává silné pocení) a kromě toho se i v podobě pasty natírala na ploty jako ochrana proti divokým slonům.

Kari chipsy se prodávají od roku 2013 a jsou vlajkovým výrobkem firmy, jedním z potravin z řady 18+, uvedl Newsweek.

Svět zná novou nejpálivější papričku, je až tisíckrát pálivější než jalapeňos

Koktejl
Související témata:

Výběr článků

Načítám