Článek
Luxusní večeře o třech chodech trvala šedesát minut a během víkendu ji organizátoři stihli zopakovat dvacetkrát. V sobotu i v neděli každou hodinu zdvihali za pomoci jeřábu stůl s dvaadvaceti hosty do padesátimetrové výšky.
Výhled od jídelního stolu byl překrásný. Strávníci se mohli kochat pohledem na Vltavu a pražské panorama a zároveň rozmazlovat své chuťové pohárky vybranými pokrmy. Dokonce si mohli vybrat ze dvou různých menu.
Jako předkrm byla servírována mozzarella di buffala s bresaolou, hlavním chodem byla telecí líčka dušená ve víně Barbera se smržovou omáčkou a mangoldem a jako sladkou tečku na závěr zvolil šéfkuchař panna cottu s vanilkou a pomerančovou omáčkou.
Celá plošina byla vytažena do výšky padesáti metrů, kde si hosté snědli předkrm, a asi po patnácti minutách už zase jeli dolů. "Na zemi jim kuchaři naservírovali teplé hlavní jídlo a na plošinu zároveň naložili předem připravené dezerty. Poté se celý stůl i se strávníky opět vytáhl do výšky," řekla Linda Vavříková, spolumajitelka zážitkové agentury, která večeři v oblacích nabízí.
Koncept zvedající se plošiny se stolem a židlemi vymysleli v roce 2007 v Belgii. V Česku si tento zážitek mohou lidé vyzkoušet od roku 2009.