Hlavní obsah

Stěžoval si na zažívací potíže, ze žaludku mu vytáhli živého švába

Lékaři v jedné z nemocnic v indickém hlavním městě Nové Dillí nevěřícně zírali na endoskopické snímky, které ve vnitřnostech pacienta odhalily třícentimetrového živého švába, o němž mladý muž neměl ani nejmenší tušení.

Foto: Erik Karits / Alamy, Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Třiadvacetiletý mladík z Nového Dillí trpěl v první polovině října bolestmi břicha a dost vážnými zažívacími problémy. Když tyto potíže přetrvávaly už třetí den, rozhodl se vyhledat lékařskou pomoc v nemocnici Fortis na jižním okraji indické metropole. První rutinní testy nic neodhalily, a tak na řadu přišla endoskopie. Ta odhalila, že v mladíkově zažívacím traktu se nachází zhruba třícentimetrový živý šváb.

Pacient si ovšem vůbec nepamatoval, že by takového tvora někdy pozřel, a při velikosti tvora je dost nepravděpodobné, že by si nevšiml, kdyby jej například vdechl a spolkl náhodně. Podle všeho se tak šváb musel dostat dovnitř ústy, když pacient spal.

Web Indian Express uvedl, že po zjištění příčiny mladíkových potíží přistoupil tříčlenný lékařský tým okamžitě k odstranění vetřelce, protože takto velký šváb mohl pacienta ohrožovat na životě, a to nejen potenciálním zavlečením různých infekcí.

Podle jednoho ze zasahujících lékařů, Šubháma Vátsji, byl šváb odstraněn pomocí dvoukánalového endoskopu, jenž na místo přivádí vodu a zároveň odsává vzduch. „Švába jsme zachytili do sacího kanálu, čímž jsme jej dokázali odstranit, a zachránili jsme tak pacientův život,“ upřesnil doktor Vátsja, podle nějž je navíc docela neuvěřitelné, že se švábovi podařilo dostat dovnitř, aniž by se mu „cestou“ cokoliv stalo.

Zákazníci si do restaurace přinesli švába. Dali si ho do jídla a odešli bez placení

Koktejl

Výběr článků

Načítám