Hlavní obsah

Starosta z Georgie pašoval alkohol vězňům. Lahev jim schoval v příkopu

Thomson

Starosta malého městečka Thomson v americkém státě Georgie čelí obvinění z trestného činu, když měl vězňům z nedalekého nápravného zařízení pokoutně doručit lahev alkoholu. Lahev ginu jim schoval v příkopu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Dvaapadesátiletý Benjamin Cary Cranford je starostou zhruba sedmitisícového městečka Thomson v americkém státě Georgia teprve od začátku letošního roku, ale už je na pořadu dne i jeho případné odvolání. A to i přesto, že jeho nedávný prohřešek vlastně nemá s výkonem funkce žádnou přímou spojitost.

Minulý týden byl totiž zatčen za to, že pracovní četě vězňů ze sousedního okresu Jefferson na začátku června schoval u cesty lahev ginu. Podle obžaloby předtím zajel do obchodu, kde alkohol koupil, a pak ji zavezl do příkopu u Cobbham Road v Thomsonu, odkud si ji později měli vyzvednout členové vězeňské pracovní čety.

Policie si pro Cranforda přijela rovnou na radnici a odvedla jej poutech. Na stanici byl starosta obviněn z několika prohřešků včetně poskytování zakázaných předmětů vězňům a po zaplacení kauce ve výši 5000 dolarů (zhruba 114 tisíc korun) byl propuštěn na svobodu.

Mluvčí thomsonské radnice ani sám Cranford situaci nijak nekomentovali, ale hned se začalo diskutovat o jeho případném odvolání z funkce. To by musel posvětil guvernér Georgie Brian Kemp, nicméně server Fox News upozornil, že v minulosti již k několika odvoláním došlo, přestože stejně jako v Cranfordově případě šlo o prohřešky, které neměly žádnou přímou spojitost s prací v komunální politice.

Zpráva Fox News však doplňuje, že nejde o první případ, kdy se Cranford dostal do potíží se zákonem. Dříve podnikal ve stavebnictví a z té doby si přinesl dluhy. A teprve až začátkem srpna se mu podařilo urovnat spor, který kolem nich vzplál.

Cranfordova firma si totiž v čase finančních těžkostí půjčila peníze na realizaci několika rozsáhlejších produktů, ale dluh se nedařilo splácet. Cranford se pak navíc před žalující stranou snažil zatajit majetek.

Starosta italského městečka chce zhubnout, občané města s ním chodí na svižné vycházky

Koktejl

Výběr článků

Načítám