Hlavní obsah

Srnec zmlátil na pláži statného otce, rodina filmovala

Neuvěřitelnou kuráž prokázal na pláži v Kostarice mladý srnec, kterému se zřejmě nelíbilo, že do jeho rajonu v místním národním parku pronikli lidé. Zvíře zaútočilo na statného otce rodiny, jehož doslova knokautovalo.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Chráněná oblast na pacifickém pobřeží je domovem mnoha druhů, od ptáků a plazů přes opice až po sudokopytníky. Když si to z lesa na přilehlou pláž Curú namířil srnec, narazil na skupinku lidí, kteří si užívali idylku v panenské přírodě.

Z prvních vteřin pořízeného záznamu se zdá, že zvíře působí plachým dojmem. Členové rodiny jej obestoupili ve snaze pořídit si snímky tak, aby byli srnci co nejblíže.

Když se k přibližovacímu manévru odhodlal otec, ztratilo zvíře zábrany a na zadních vyrazilo do útoku. Předníma nohama přitom šermovalo jako mlátička a uštědřilo muži sérii kopanců.

Ten opakovaně upadl na zem a snažil se uniknout, ale srnec v útoku neustával. V jednu chvíli přišla otci na pomoc dcera a pokusila se zvíře zahnat pádlem od člunu. Dívka se ale zalekla, veslo odhodila a raději utekla.

Konflikt urovnal až další muž, který s pomocí téhož pádla srnce zahnal. Šokovaný otec ještě zůstal pro jistotu chvíli ležet na písku. Poté do objektivu ukázal zdvižený palec na znamení, že nevídaná plážová bitka si takové gesto zaslouží.

Letící jelen v New Jersey torpédoval prodej chevroletu. Načechral mu blatník a zmizel

Koktejl

Výběr článků

Načítám