Článek
Andaluská regionální vláda ve středu restauratéry varovala, že mohou být postihováni, pokud nebudou dodržovat pravidla ohledně cen, spropitného, rezervací, účtů či forem placení.
Restaurace podle rozhodnutí nicméně mohou účtovat více za jídlo a pití podávané ať už na sluníčku, nebo ve stínu. Zákazníky o tom ovšem musí informovat ještě před objednávkou.
Podle Rubéna Sáncheze, mluvčího spotřebitelské asociace Facua, si restaurace nemohou účtovat „o deset eur víc“ za stůl jen proto, že je na terase. Co však ale mohou, je navýšit cenu u každého jídla podávaného na terase, pokud to bude jasně uvedeno v menu.
Schválená pravidla dále uvádí, že jídelní nabídka nesmí být prezentována pouze formou populárních QR kódů, protože „ne každý má smartphone, který umí QR kód přečíst“. Stejně tak není možné platit pouze kartou.
Výše případného spropitného je ponechána na zákazníkovi, jakýkoliv účtovaný „servisní poplatek“ je nezákonný. Kohoutková voda by měla být volně k dostání, zákazník by neměl být nucen si kupovat balenou vodu.