Hlavní obsah

Španěl si založil nevšední podnikání. Chodí na svatby, aby je překazil

Netradiční podnikání Ernesta Reinarese Varey začalo jako vtípek, který se tvářil jako inzerát. Ale po čase mu začaly chodit první nabídky a dnes je jeho pracovní diář plný až téměř do konce roku.

Foto: tonefotografia / DPphoto, Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Když Španěl Ernesto Reinares Varea poprvé zveřejnil nabídku, že překazí svatbu, myslel to jako vtip. „Pokud máte pochybnosti nebo se nechcete vdávat a nevíte, jak to odmítnout, vznesu proti vašemu sňatku námitku. Stačí mi sdělit místo, datum a čas a já se tam uprostřed obřadu objevím s tím, že jsem velká láska vašeho života, a odejdeme spolu ruku v ruce,“ stálo v inzerátu.

A ačkoliv se podle jeho znění může zdát, že cílovou skupinou jsou pouze nevěsty, Varea tvrdí, že ze svatebních potíží pomůže i ženichům. Za překaženou svatbu si účtuje 500 eur (přes 11 tisíc korun), ale v ceníku má i doplňkové služby, například že si od rodinných příslušníků nechá nafackovat. Každá facka vyjde klienta na dalších 50 eur (zhruba 1100 korun).

Vareovo netradiční podnikání působí u veřejnosti rozporuplně, nicméně například podle webu Independent nakonec lidé ponejvíce řeší velmi vysoké ceny za něco, co může člověk zvládnout sám a zadarmo. Přesto Varea nemá o zakázky nouzi a podle svých vlastních slov má objednávky až téměř do konce roku.

Na svatební hostině v Indii se porvaly rodiny ženicha a nevěsty. Bylo málo jídla

Koktejl

Server zároveň připomíná článek, který letos v červenci vyšel v on-line magazínu Brides, v němž otec Jason Lody poznamenal, že pasáže, kdy je při svatebním obřadu možné vznést námitky, se i u církevních svateb čím dál častěji vynechávají.

„Takové nepříjemné situace mám tendenci řešit s humorem, a pokud námitka nebyla extrémní, snažím se jít dál,“ objasnil duchovní svůj postup v případech, kdy k nějaké takové situaci přece jen dojde.

Ruska po porodu zjistila, že je vdaná za neznámého Egypťana

Koktejl

Výběr článků

Načítám