Hlavní obsah

Snubní prsten se našel po 61 letech. Ležel pod stromem vysazeném hned po svatbě

Vdova z Kentucky se po 61 letech opět shledala se snubním prstenem, který její manžel ztratil jen dva měsíce po svatbě. A dá se říci, že kdyby dosud žil, velmi pravděpodobně by se tento šperk ještě nenašel.

Foto: Profimedia.cz

Prsten v písku

Článek

Barbara Gregoryová z amerického státu Kentucky se za svého muže Glenna vdávala v roce 1963. Potkali se ještě jako teenageři na takzvaném dvojitém rande. Barbařin tehdejší chlapec byl však vlastně spíše jen její dobrý kamarád, a tak když poznala Glenna, domluvila si s ním krátce poté schůzku.

Výsledkem byl celoživotní vztah, který skončil až na konci loňského roku, kdy Glenn nedlouho po svých osmdesátých narozeninách zemřel na rakovinu. Připomínkou jejich lásky je dodnes strom, který hned po svatbě vysadili poblíž svého domu. A nyní již zase i Glennův snubní prsten.

Mladý muž jej totiž zhruba dva měsíce po svatbě ztratil, když pracoval na domě. „Okamžitě jsme ho začali hledat, ale už nikdy jsme jej nenašli,“ vzpomíná paní Barbara. Manželům to příliš nevadilo. Nechali si vyrobit nové prsteny a radost jim dělal strom, kterému se dařilo velmi dobře. „Jak rostl, tak rostlo i naše manželství, pořád víc a víc,“ citoval Barbaru web New York Post.

Ztratil i druhý prsten

Po Glennově smrti jej nechala pohřbít na jejich rodinné farmě a později najala firmu, aby vyrobila a nainstalovala náhrobní kámen. Na těchto pracích se podílel i Jonathan Searcy, jenž si při tom všiml něčeho lesklého u „svatebního“ stromu. Byl to Glennův 61 let ztracený prsten. „Pravděpodobnost je jedna k milionu,“ řekl poté lokální televizní stanici. A dodal, že „bůh někdy pracuje dost záhadným způsobem“.

Možná ještě o něco kurióznější je však skutečnost, že Barbaře pořád chybí ještě jeden Glennův prsten. Podle jejích slov byl totiž její manžel poněkud roztržitý a různé věci ztrácel vcelku běžně. A tak časem ztratil i druhý prsten.

Ale ten třetí má paní Barbara stále u sebe, nechala si jej i po jeho smrti. „Myslím, že by ho dokázal ztratit ještě cestou do nebe,“ vysvětlila se smíchem.

Lékařka zapomněla diamantový prsten v pracovním oděvu, našel se v jiné nemocnici 160 kilometrů daleko

Koktejl

Výběr článků

Načítám