Hlavní obsah

Slon ztrestal neukázněné turisty za nepovolenou grilovačku, převrátil jim auto

Turisté v thajském národním parku nedbali pravidel, která tam platí pro přípravu jídla, a začali grilovat. To přilákalo slony z přilehlého lesa, kteří lidem regule připomněli velmi důrazným způsobem, když jedna slonice jejich auto převrátila na střechu.

Slon ztrestal neukázněné turisty za nepovolenou grilovačku, převrátil jim autoVideo: AP

Článek

V nejstarším thajském národním parku Khao Yai, jenž byl založen v roce 1962, platí poměrně přísná pravidla, která návštěvníkům mimo jiné zakazují připravovat si na jeho území jídlo. Skupina turistů z Bangkoku toho však nedbala a u jedné z místních cest začala grilovat.

Vůně jídla však přilákala z lesa slony, kteří začali nějaké dobroty hledat. Jedna slonice dokonce nakoukla i pod zaparkované auto, které převrátila na střechu. Jelikož sloni nic nenašli a vydali se zpět do lesa, nedošlo při tomto incidentu k žádnému zranění. Zaměstnanci parku následně odvedli slony hlouběji do džungle, aby se nepohybovali v blízkosti lidí.

Ani na voze nebyly napáchány totální škody, rozjet se ho ale nepodařilo, a tak musel být odtažen do servisu. Majitel auta vzal celou situaci s pochopením, nicméně podle webu Daily Mail nakonec od správy parku dostal i nějaké drobné odškodnění, a to navzdory zcela jednoznačnému porušení pravidel.

V Thajsku podle odhadů žije ve volné přírodě kolem 3500 slonů a v posledních letech se s nimi čím dál častěji setkávají i lidé. Podle tamějších ochránců přírody si totiž sloni mimo jiné postupně zvykli na lidské jídlo, které jim podle všeho chutná více než přírodní strava, a tak se často vydávají k lidským obydlím, kde hledají něco na zub.

Turistka v Thajsku laškovala se slonem, když jedl. Srazil ji chobotem k zemi

Koktejl

Výběr článků

Načítám