Hlavní obsah

Slepice se proklovala do Guinnessovy knihy rekordů. Zvládla určit písmena i čísla

Kanadská veterinářka Emily Carringtonová má důvod k oslavě. Jedna z jejích slepic jménem Lacy se totiž probojovala až do Guinnessovy knihy rekordů. Podařilo se jí během pouhé minuty identifikovat šest písmen, čísel či barev. Přestože se o slepicích tvrdí, že jsou hloupé, Lacy potvrdila, že jde o mýtus.

Foto: Profimedia.cz

Veterinářka chtěla poukázat na to, jak jsou slepice chytrá zvířata. Ilustrační foto

Článek

Veterinářka z kanadského ostrova Gabriola si loni pořídila pět slepic, aby jí snášely vejce. Kromě toho je však začala vyučovat, aby dokázaly rozeznat písmena a číslice. „Měly za úkol klovnout jen do čísel či písmen, která jsem je naučila, ostatní musely ignorovat,“ vysvětlila Carringtonová pro místní list Nainamo News Bulletin. Doplnila, že za správné určení dostaly slepice vždy odměnu.

Veterinářka chtěla výukou drůbeže ukázat, že slepice jsou velmi chytré. „Učila jsem je dělat různé triky a napadlo mě, že by byla zábava s nimi zkusit pokořit rekord, protože jsme hodně trénovali,“ uvedla Kanaďanka.

Čeká je penze

O zápis do Guinnessovy knihy rekordů se pokoušely všechny slepice, nakonec to byla ale jen Lacy, která uspěla. Během jediné minuty identifikovala na šest písmen, čísel či barev.

„Slepice je velmi podceňované zvíře,“ zkonstatovala Carringtonová, která pro drůbež nyní plánuje poklidný důchod ve volném výběhu. „Užijí si penzi jako lidé a prožijí své zlaté roky,“ usmívá se veterinářka.

„Jakmile mi přijde certifikát s rekordem, tak pořídím slepicím cupcake s polevou, do kterého mohou zabořit svůj zobák,“ doplnila Kanaďanka.

Ind překonal světový rekord v psaní na klávesnici na čas. Nosem

Lifestyle

Související články

Výběr článků

Načítám