Hlavní obsah

Američanku terorizuje stočlenná tlupa agresivních mývalů

Poulsbo

Žena z amerického státu Washington se obrátila na místní policii s velmi neobvyklou žádostí o pomoc, když se na pozemku kolem jejího domu sešlo několik desítek poměrně agresivních mývalů.

Desítky hladových mývalů obklíčily dům ve WashingtonuVideo: Reuters

Článek

Zoufalá žena z malého města Poulsbo, které leží na samém severozápadě Spojených států, byla donucena zavolat na tísňovou linku, když se u jejího domu sešla velká skupina mývalů, podle policejních odhadů jich mohlo být až sto.

Majitelka domu přiznala, že volně žijící mývaly začala již před desítkami let krmit, ale nikdy to podle ní nepředstavovalo žádný problém. Tedy až do doby před pár týdny, kdy se na jejím pozemku začaly objevovat čím dál větší počty těchto zvířat. A jejich snaha dostat jídlo byla čím dál vehementnější.

„Dožadovali se jídla stále agresivněji, škrábali na zdi jejího domu, na dveře, a když přijela autem, škrábali i na něj. Když vyšla z domu, rychle ji obklopili, protože věděli, že zde je dobrý zdroj snadno dostupné potravy,“ uvedl Kevin McCarty, policista okresu Kitsap.

Není úplně jasné, proč se počet mývalů najednou tak rapidně zvýšil, ale podle agentury pro volně žijící zvířata nebyl v tomto případě porušen zákon. A to i přesto, že například krmení nejen velkých šelem, jako jsou medvědi nebo pumy, je ve státě Washington zakázáno. Zároveň však mohou mít jednotlivé okresy, nebo dokonce i samotné obce své vlastní místní úpravy.

Ale ačkoliv to z nějakého důvodu trvalo desítky let, mývalí patronka si tyto problémy způsobila sama a sama se z nich také musí dostat. Řešení nebude okamžité, ale je velmi jednoduché. Podle odborníků je zkrátka potřeba přestat mývaly krmit. A agentura AP informovala, že tento přístup začal nést výsledky již po několika dnech, kdy se počty zvířat kolem domu začaly postupně snižovat.

Seniorka nesmí na zahradě krmit ptáky, jinak zaplatí desetitisíce pokuty

Koktejl

Výběr článků

Načítám