Hlavní obsah

Show v americkém Kongresu: senátor řečnil, jeho syn bavil grimasami

Americký republikánský senátor John Rose vzal svého šestiletého syna do Kongresu, protože školka byla celý týden zavřená. Chlapec jménem Guy ale před kongresmany a zapnutými kamerami uspořádal takovou show, na kterou nejen otec, ale i zákonodárci jen tak nezapomenou.

Show v americkém Kongresu: senátor řečnil, jeho syn bavil grimasamiVideo: Reuters

Článek

Devětapadesátiletý senátor vystoupil s projevem, v němž kritizoval nedávné odsouzení bývalého republikánského prezidenta Donalda Trumpa kvůli údajnému falšování finančních záznamů v souvislosti s platbami pornoherečce za mlčenlivost.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Senátor John Rose a jeho syn

Mnohým, zejména zákonodárcům za Demokratickou stranu, mohlo Roseho politické expozé připadat ze začátku nudné, ale chlapec, který v tu chvíli seděl hned za otcem, se postaral o opak.

Zatímco senátor řečnil a dštil síru na zmíněný soudní verdikt, chlapec v pozadí se usmíval od ucha k uchu a dělal grimasy. Vyplazoval jazyk, zvedal oči v sloup, nesouhlasně kroutil hlavou a celou obličejovou akrobatiku ještě doplnil pohyby rukou. Jako by si dával záležet, protože v jednu chvíli se dokonce naklonil na stranu tak, aby byl na kameru lépe vidět.

Otec nic netušil a se vší vážností pokračoval v projevu. „Jako právník vám mohu říci, že 30. květen (den rozsudku nad Trumpem) bude patřit k nejméně slavným dnům v americké historii,“ prorokoval.

Netrvalo dlouho a Guy se stal ve svém útlém věku hvězdou médií a sociálních sítí. Když otec zjistil, co mu syn za zády prováděl, přijal vše s humorem. „To mám za to, že jsem synovi řekl, aby se usmíval do kamery na svého mladšího bratra,“ uvedl politik podle agentury AP.

Pobavené recenze na sociálních sítích se jen hrnuly. Zareagoval i Ben Collins, šéfredaktor satirického webu The Onion. „Jen a jen pro toto dítě: nabíráme nové zaměstnance.“

I kdyby Trump skončil ve vězení, kandidovat může dál

Volby USA

Výběr článků

Načítám