Hlavní obsah

Seznamte se s budoucí specialistkou na výbušniny, zatím je jí jedenáct týdnů

Novou posilu svého týmu představili ve čtvrtek zlínští policisté. Je jí jedenáctitýdenní štěněcí slečna plemene border kolie. Už brzo se začne připravovat na náročnou práci spojenou s vyhledáváním výbušnin.

Foto: PČR, Právo

Jedenáctitýdenní štěněcí slečna Zoe se svým pánem, policistou Zdeňkem Machem

Článek

„Naše budoucí posila se jmenuje Zoe a ještě jí nebyl ani rok. Zatím umí jenom jíst a projevovat spoustu lásky, ale už teď chodí se svým pánem, podporučíkem Zdeňkem Machem, poctivě do práce a brzy se začne připravovat na svoje budoucí povolání. Stane se totiž specialistkou na vyhledávání výbušnin,“ přiblížila mluvčí krajské policie Monika Kozumplíková.

Foto: PČR, Právo

Jedenáctitýdenní Zoe brzy začne cvičit vyhledávání výbušnin

Její výcvik se specializací na vyhledávání výbušnin, drog nebo akcelerantů hoření potrvá přibližně do druhého roku jejího věku. Malá Zoe jej bude muset ukončit, stejně jako její předchůdci, zkouškou a získáním atestu, který si musí každoročně obnovovat.

Foto: PČR, Právo

Policejní štěně border kolie Zoe

„V současné době máme ve Zlínském kraji vycvičeny tři psy se specializací na vyhledávání výbušnin, další čtyři psi mají specializaci na vyhledávání drog a šest psů se zaměřuje na vyhledávání akcelerantů hoření,“ spočítala Kozumplíková.

Policejní pes Orna vyčmuchal pohřešovaného muže

Krimi

Výběr článků

Načítám