Hlavní obsah

Šerifa naštvali ve fastfoodu, když mu spletli objednávku. Přivolal si posily

Šerif z amerického státu Georgie byl natolik rozhořčen službami v místním fastfoodu, že neváhal zavolat na personál své kolegy. Vadilo mu, že dostal něco jiného, než si původně objednal.

Foto: Twitter - Cobb County Sheriff’s Office

Šerif Craig Owens

Článek

Craig Owens je šerifem okresu Cobb v Georgii, ale k provozovně řetězce Burger King přijel jako řadový občan. Když však zjistil, že jídlo, které dostal, neodpovídá původní objednávce, začal to řešit s razancí šerifa a povolal do akce své podřízené, informovala americká televize Fox News.

Na parkoviště u Burger Kingu ve městě Mableton, jenž leží na západě aglomerace Atlanty, tak se zapnutými sirénami dorazili tři policisté. „Udělejte mi laskavost. Zjistěte mi jméno majitele, nebo vedoucího toho zatraceného podniku,“ řekl jednomu z policistů. K tomu dodal, že chtěl, aby jeho spolujezdkyně dostala whopper bez majonézy a rozkrojený na půl. To se však podle všeho nestalo.

Přivolaní policisté chtěli vejít do provozovny, ale personál se před nimi zamkl. Po chvíli však zaměstnanci hlídku dovnitř pustili a vysvětlili, že mají strach z rozzlobených zákazníků, kterých v poslední době přibývá, a některé takové případy v minulosti dokonce přerostly ve stalking. Owens totiž přijel v civilním autě a neměl na sobě uniformu, a tak si mysleli, že jde o nějakého dalšího potížistu.

„Nikdo nebudete mít potíže, potřebujeme jen nějaká jména,“ uklidnil zaměstnance jeden z policistů a zmínil, že se ani nebude sepisovat žádný protokol. „Ten chlápek venku prostě podá stížnost na jídlo. To je v pohodě,“ dodal.

Když policisté zjistili, co potřebovali, vrátili se k šerifovi, jenž se s pobavením zeptal, zda zaměstnanci fastfoodu vůbec tuší, s kým měli tu čest. „Ne, jen jsem řekl, že jde o toho chlápka venku v autě,“ odpověděl policista.

Pro Craiga Owense však incident může mít dost zásadní důsledky. Blíží se totiž volby nového šerifa a případu se ihned ochotně chytil tým jeho protikandidáta Davida Cavendera. Podle jeho potenciálního zástupce Mika Dondelingera jde o zcela jasné zneužití moci.

„Jsem v šoku, že šerif nechá zapnout světla a sirény a vystaví riziku jak občany, tak své podřízené, jen aby dostal informace, které se daly zjistit jindy,“ nechal se slyšet Dondelinger.

Šerif Owens však tvrdí, že jde jen o slabou snahu zpolitizovat jeho nespokojenost při nákupu. „Nebyl jsem v uniformě a nijak jsem nedal najevo, že patřím k policii. A po mých podřízených jsem nechtěl nic, co by neudělali v každém podobném případě,“ obhajuje své jednání. A tvrdí, že šlo pouze o prakticky standardní spor mezi zákazníkem a prodejnou, do jakého se kdykoliv může dostat kterýkoliv běžný občan.

Žena hodila na zaměstnankyni fast foodu jídlo. Za trest tam musí pracovat

Koktejl

Výběr článků

Načítám