Hlavní obsah

Seniorku v Brně vyděsil při zalévání květin na balkoně leguán

Brno

„Málem mě ranila mrtvice! Přijeďte sem prosím!“ S informací, že právě málem dostala infarkt, se na tísňovou linku městské policie obrátila seniorka z brněnské čtvrti Bystrc. Expresivním popisem chtěla dát najevo, jak se polekala, když vyšla na svůj balkon zalévat květiny a mezi truhlíky ji doslova šokoval ještěr.

Leguán na balkoně vyděsil seniorkuVideo: Městská policie Brno

Článek

Strážníkovi na operačním středisku řekla, že jí za oknem „přistálo jakési zvíře“, které považovala buďto za varana, nebo za chameleona. Ještě před odchytářem stihla do bytu dorazit bystrcká hlídka městské policie.

„Na rozdíl od rozechvělé sedmdesátnice se strážnice hned při spatření ještěra rozjásala. Hned poznala, že je to leguán. Nadšeným hlasem ho pozdravila „ahoj kámo“ a vysekla mu poklonu, že je krásný chlap,“ popsal zákrok kolegyně mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Foto: Archiv MP Brno

Leguán na útěku, kterého strážníci chytili na balkóně bytu v Brně, je krásný exemplář

Chovatelka plazů

Její spontánní úsudek jako dřívější chovatelky plazů byl přesný. Později se totiž potvrdilo, že šlo skutečně o samce. Leguána zkušeně uchopila, zatímco majitelka bytu jen nevěřícně zírala, že žena může vzít takové zvíře vůbec do ruky.

Strážníci se vzápětí dozvěděli, že v bytovém domě o kousek dál v Laštůvkově ulici žije chovatel ještěrů. „Nikdo z rodiny však nebyl doma a nepodařilo se zatím sehnat ani telefonický kontakt. Strážníci proto zvíře dočasně svěřili specialistovi,“ doplnil k „lovu draka“ mluvčí, který o případu z minulé středy informoval nyní.

Muže v Budějovicích vyděsil oranžový had. Nad ránem se mu plazil po pokoji

Krimi

Výběr článků

Načítám