Hlavní obsah

Seniorka finále Miss Universe Korea nevyhrála, získala cenu za nejhezčí šaty

Jednaosmdesátiletá Jihokorejka Čoj Sun-hua, která vzbudila senzaci svou přihláškou do soutěže Miss Universe, se v národním kole titulu královny krásy nedočkala, ale s prázdnou neodešla. Získala ocenění poroty za nejhezčí šaty.

81letá finalistka Miss Universe Korea získala cenu za nejlepší garderobuVideo: AP

Článek

Pondělního klání v Soulu se kromě paní Čoj zúčastnilo dalších 31 finalistek, které by podle deníku South China Morning Post mohly být jejími vnoučaty. Vyhrála 22letá studentka módního návrhářství Han Ariel, která bude Jižní Koreu reprezentovat na listopadovém celosvětovém finále Miss Universe v Mexiku.

Stříbrovlasá paní Čoj, která dlouhá léta pracovala jako nemocniční pečovatelka, je ale spokojena. Už účast v národním kole může považovat za úspěch a ocenění za bílou róbu s korálky pocit štěstí ještě umocnilo.

Ve 72 letech se dala na dráhu modelingu poté, co jí jeden pacient řekl, že by to určitě měla zkusit na mole. V roce 2018 debutovala na soulském Týdnu módy, načež se začala objevovat i na stránkách společenských časopisů a v reklamách.

Když pořadatelé Miss Universe oznámili, že ruší věkové omezení pro účast v soutěži, neváhala a přihlásila se s tím, že i starší lidé mají právo na ambice. Dříve mohly soutěžit jen adeptky ve věku 18 až 28 let.

„I ve svém věku jsem našla odvahu a přijala výzvu. Přála bych si, aby se lidé na mne podívali a uvědomili si, že mohou žít lépe, jestliže naleznou něco, co chtějí dělat,“ řekla paní Čoj, která šla do soutěže s odhodláním dokázat, že věk je jen číslo.

Pořadatelé Miss Universe pro letošní ročník ohlásili převratné změny v pravidlech, když odbourali omezení nejen ohledně věku, ale i manželství a mateřství. Poselství letošního ročníku zní „Krása nezná věk“.

Do soutěže o titul Miss Universe se přihlásila 80letá Korejka

Koktejl

Výběr článků

Načítám