Hlavní obsah

Semafory ve Frankfurtu zobrazují při Euru rozhodčího a hráče s míčem

Frankfurt nad Mohanem

Německem v současnosti zmítá fotbalová horečka, a to se projevuje i v oblastech, které s tímto sportem zdánlivě nijak nesouvisejí. Týká se to například i semaforů pro chodce, které místo klasických panáčků zobrazují fotbalové motivy.

Na semaforech ve Frankfurtu nad Mohanem se v rámci evropského šampionátu objevily fotbalové motivyVideo: Reuters

Článek

Frankfurt nad Mohanem je jedním z měst, která hostí zápasy právě probíhajícího fotbalového Eura 2024 v Německu. A je to tam vidět takříkajíc na každém kroku. Po dobu konání turnaje se například změnily piktogramy na semaforech pro chodce.

Na některých přechodech tak chodce usměrňují světla, která mají místo klasických symbolů fotbalové motivy. Červenou tedy představuje zjednodušený obrázek rozhodčího, jenž tasí kartu, zjevně také červenou. A volno chodci dostanou až poté, co se na semaforu rozsvítí zelený piktogram hráče běžícího s míčem.

Foto: Reuters

Na semaforech ve Frankfurtu nad Mohanem se objevili v rámci šampionátu EURO zelení panáčci fotbalistů.

Alternativní skla semaforů pro chodce však v Německu nejsou žádnou novinkou. Před několika lety se rovněž ve Frankfurtu nad Mohanem, ale také například v Kolíně nad Rýnem objevila světelná signalizace s tematikou stejnopohlavních párů.

V roce 2018 pak zaujalo město Friedberg, jež leží zhruba 26 kilometrů od Frankfurtu, alternativními semafory, na nichž svítily siluety Elvise Presleyho. Šlo o poctu králi rokenrolu, který při svém zhruba dvouletém působení v americké armádě sloužil také na nedaleké základně.

Zelený panáček má na britských semaforech svítit déle, lidé s nadváhou nestíhají přecházet

Koktejl

Redakce Sport.cz po celou dobu mistrovství Evropy ve fotbale přináší veškeré informace, novinky, zpravodajství i online reportáže.

Výběr článků

Načítám