Hlavní obsah

Šéfkuchař zakázal vstup do své restaurace veganům, ti vracejí úder

Populární šéfkuchař John Mountain způsobil poprask, když zhruba před týdnem zakázal veganům vstup do své restaurace. Snesla se na něj lavina kritiky a podnik nyní musel zavést vysoké rezervační poplatky.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Restaurace Fyre v australském Perthu je v posledních dnech pod těžkou palbou veganů. Její šéf, populární šéfkuchař John Mountain jim tam totiž zakázal vstup. Rozzuření vegani tak restauraci dávají velmi nízká hodnocení a také ji zahlcují falešnými rezervacemi.

Všechno to začalo obyčejným opomenutím. Jeden ze zákazníků si do restaurace šéfkuchaře známého především přípravou masa chtěl udělat rezervaci a přidal dotaz, zda je možné dostat veganské jídlo. Podnik odepsal, že lze připravit gnocchi se zeleninou, a rezervaci potvrdil.

John Mountain

Šéf Mountain však byl v daný termín mimo restauraci a na nezvyklý požadavek navíc úplně zapomněl. Zákazník tak dostal pouze improvizované jídlo, které podle něj ani zdaleka neodpovídalo ceně.

Svůj zážitek pak popsal ve svém hodnocení na internetu a vůbec se nedržel zpátky. To Johna Mountaina dopálilo natolik, že na sociálních sítích oznámil zákaz vstupu všem veganům a zdůvodnil to zájmem o zachování duševního zdraví. „Napsal jsem kuchařku Prase s recepty z vepřového. Lidé vědí, co u mě můžou čekat. Do hajzlu s vegany!“ rozčílil se později ve vyjádření pro web 7News.

Restaurace ke kauze přistupuje s jistou dávkou ironie.

To ovšem zase dopálilo vegany a veganské aktivisty, kteří na podniku nenechali nit suchou, a navíc začali restauraci bombardovat falešnými rezervacemi. John Mountain tak musel přistoupit k zavedení rezervačního poplatku ve výši 30 australských dolarů (přibližně 450 korun), který má vtipálky odradit a do Fyre přinést zase klid.

Veganská reklama s roztomilým prasátkem popíchla masožrouty

Koktejl

Výběr článků

Načítám