Článek
Gomes získal různá ocenění za propojení molekulární gastronomie s tradiční indickou kuchyní. Není tak překvapením, že se pustil do další netradiční záležitosti a začal při mytí nádobí vařit kuřecí prsa ve své vlastní marinádě.
„Je to nejčistší způsob přípravy kuřete bez jakéhokoli rizika. Vaří se to v myčce během mytí nádobí na program s nejvyšší teplotou. Pokud to dokáže odstranit skvrny od kari z nádobí, tak se to postará i o jakékoliv bakterie. Je to zdravé a není to nízkotučné – je to bez tuku,“ řekl Gomes listu Daily Mirror.
Šéfkuchař považuje své jídlo za ideální pro ty, kterým se nechce vařit. Je to totiž jednoduché na přípravu a hodí se k mnoha přílohám. Doporučuje, aby se maso marinovalo 24 hodin v ledničce. V programu s nejvyšší teplotou pak stačí 10minutový cyklus.
„Nejlepší na tomto receptu je, že můžete vařit večeři zároveň s mytím nádobí,“ dodal Gomes.
Aby dokázal, že to s novým přístupem myslí opravdu vážně, zařadil kuřecí maso připravované v myčce do stálého jídelního lístku své cardiffské restaurace Moksh.