Hlavní obsah

Samantha Fox byla odsouzena za výtržnost v letadle

Uxbridge

K veřejně prospěšným aktivitám po dobu jednoho roku a pokutě ve výši jednoho tisíce liber (29 700 Kč) byla odsouzena bývalá britská sexbomba, modelka a zpěvačka Samantha Fox za to, že v opilosti ztropila výtržnost v letadle, které se kvůli ní muselo vrátit k nástupní bráně.

Samantha Fox odchází ze soudní budovyVideo: AP

Článek

Osmapadesátiletá Fox si podle BBC verdikt osobně vyslechla v pondělí u magistrátního soudu v jihoanglickém Uxbridge. Musí také zaplatit celkem přes dva tisíce liber (59 400 Kč) jako kompenzace poškozeným stranám sporu - mj. letecké společnosti British Airways či policejnímu konstáblovi, kterému vyhrožovala.

Incident se odehrál loni v prosinci v letadle, jež se chystalo odstartovat z Londýna do Mnichova. Fox do něj nastoupila pod vlivem alkoholu a chovala se prý konfrontačně i vůči své manželce Lindě Olsenové.

Narážela hlavou do sedačky

Když se Fox začala „houpat na sedačce dopředu a dozadu“ a narážela hlavou do sedadla před ní, rozhodl kapitán letadla, že se vrátí k nástupní bráně a opilou pasažérku nechá vyvést.

Jakmile si pro ni přišli policisté, chovala se k nim hrubě, urážela je a jednomu z nich vyhrožovala, že ví, kde bydlí, a že mu „vyrazí zuby“.

Právní zástupce Fox Alastair Smith řekl, že jeho klientka si na letišti koupila dva nápoje, aby si „uklidnila nervy“, protože prý trpěla silnou úzkostí. „Neměla letět, protože nebyla v odpovídajícím stavu. Měla zrušit své závazky, ale není v její povaze, aby to udělala,“ dodal právník.

Start letadla se 166 cestujícími se nakonec opozdil o 12 hodin a uskutečnil se až následující den. Foxová, která tehdy noc strávila v policejní cele, se už při dřívějším slyšení ke všemu přiznala. Obvinění z napadení manželky ale žalobci stáhli.

Když si Fox v pondělí převzala rozsudek, Smith prostřednictvím serveru Daily Mail zveřejnil prohlášení, v němž jeho klientka „poděkovala veřejnosti za trvalou podporu a laskavé zprávy v této velmi znepokojivé době“.

Foto: Profimedia.cz

Samantha Fox v roce 1980

Fox byla jednou z nejfotografovanějších žen v 80. letech minulého století. Kariéru modelky začala už v 16 letech, když nafotila první odvážné snímky. V roce 1986 vydala své debutové album.

Samantha Fox v policejní cele. Opilá řádila v letadle, které muselo zrušit start

Koktejl

Samantha Fox v policejní cele. Opilá řádila v letadle, které muselo zrušit start

Koktejl

Související články

Výběr článků

Načítám