Článek
"Já vařím pouze to, co prostě umím. Většinou jde o nějaký orientální recept nebo něco od ryb. Když byla v Praze konečně otevřena prodejna s čerstvými rybami, vždy jsem si od francouzského majitele nechal poradit nějaký zajímavý recept," prozradil Gott.
Oblíbil si kořeněné pokrmy
Zpěvák dává přednost pokrmům výrazné chuti. "Mám rád především hodně kořeněná jídla. Vadí mi, že hovězí i vepřové ztrácí chuť. Nedávno jsem dostal vepřové ze zabíjačky a najednou jsme si u stolu řekli - ano, takto kdysi chutnalo maso. Je to zřejmě v krmivu a v podmínkách, v nichž jsou zvířata chována," domnívá se.
"Na steaku z Argentiny je prostě znát, že se tam dobytek prohání venku po pampách. Maso, které se prodává v našich obchodech, je tuhé a nemá šťávu," postěžoval si Karel Gott, který si rád pochutná na arabské, ruské či francouzské kuchyni.
Na dobré večeře čas nezbývá
Podle něj však záleží na tom, do jaké konkrétní restaurace host zavítá. "Musím ale říct, že i v Praze už jsou restauranty, kam bych mohl zajít každý den a dostal bych přesně to, na co mám chuť. Ovšem příliš se mi to nedaří, protože večer zpravidla pracuji, a tak na dobrou večeři nemívám čas," uzavřel.