Hlavní obsah

Ruský dvojník Leonarda DiCapria šel do války na Ukrajinu, aby zhubl

Jednačtyřicetiletý Rus Pavel Burcev, který využíval své podobnosti s americkým hercem Leonardem DiCapriem k výdělkům v reklamách, jde do války na Ukrajinu. Upsal se ruské armádě, prý proto, aby zhubnul. V posledních letech totiž velmi přibral a zájem o něj jako dvojníka hollywoodské legendy citelně poklesl.

Foto: Profimedia.cz

Propagační brožura, kterou ruské ministerstvo obrany láká ke službě v armádě

Článek

Burcev je jako imitátor DiCapria známý v Rusku více než deset let. Objevil se v četných propagačních klipech, psaly o něm noviny, a měl dokonce vlastní televizní show pod názvem „Romance s DiCapriem“.

Zlé časy pro kariéru profesionálního dvojníka ale nastaly, když propukla koronavirová pandemie. Burcev sám neonemocněl, ale lockdowny jej „přikovaly“ k domácí pohovce. Nedostatek pohybu a přejídání způsobily, že jeho břicho rostlo, zatímco zásoby peněz se tenčily.

„Problémy začaly v dubnu 2020 a lidé na mě už zapomněli,“ postěžoval si Burcev, který kdysi pracoval v oboru informačních technologií. Tuto práci musel opustit, protože jeho šéf nebyl spokojen s jeho věčnými žádostmi o volno, aby se mohl věnovat focení a natáčení reklam.

Když pandemie skončila, nedokázal už Burcev kvůli obezitě naskočit na dřívější vlnu reklamních zakázek a slávy. Pro agentury už nebyl coby DiCaprio přesvědčivý.

Burcev tak musel pracovat v příležitostných zaměstnáních v supermarketech, z čehož měl ovšem několikanásobně menší příjem než jako hvězdný imitátor. S rodiči a kočkou bydlel ve dvojpokojovém obecním bytě v Podolsku, průmyslovém městě jižně od Moskvy.

„Dlouho jsem se snažil shodit, ale nešlo to. Teď jsem se odhodlal. Doufám, že dokážu zhubnout tak, aby v příštím roce o mně opět psala a informovala média,“ řekl Burcev, který se upsal armádě a na sociálních sítích zveřejnil své fotografie v uniformě a se zbraní.

Vylepšil si i finanční situaci, protože za podpis smlouvy dostal podle deníku Mirror v přepočtu 483 tisíc Kč a po absolvování výcviku mu vznikne nárok na téměř 50 tisíc Kč měsíčně - tedy dokud zůstane na frontě naživu. V případě úmrtí by jeho rodina měla nárok na bezmála tři miliony Kč.

„Devatenáctého září jsem podepsal smlouvu. Bylo to těžké rozhodnutí, přemýšlel jsem o tom několik měsíců,“ potvrdil Burcev své rozhodnutí deníku Gazeta. „Nemohu teď říci, kde jsem ani co dělám,“ dodal.

Stamiliony od DiCapria Ukrajině? Všechno je prý trochu jinak

Válka na Ukrajině

Výběr článků

Načítám