Hlavní obsah

Ruska po porodu zjistila, že je vdaná za neznámého Egypťana

Čtyřiadvacetiletá žena z Petrohradu nemohla uvěřit svým uším, když na matrice zjistila, že je vdaná za Egypťana. Ukázalo se, že příčinou byla nedbalost při ztrátě cestovního pasu před pár lety.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Mladá Ruska z Petrohradu, jejíž jméno úřady ani média neuvádějí, ztratila v roce 2021 cestovní pas. Nahlásila to sice úřadům, ale o nový doklad již nepožádala. Od té doby nikam do zahraničí necestovala a v nejbližší době to asi ani neplánovala.

Věci se však začaly komplikovat v okamžiku, kdy porodila a na matriku si přišla vyzvednout rodný list svého dítěte. Tam jí totiž řekli, že u toho musí být přítomen také manžel, konkrétně tedy Mustafa Mohamed Mustafa Ahmed, muž původem z Egypta, informoval server Northern African News.

Žena nikoho takového vůbec neznala, ale úřady jej již od ledna roku 2022 vedly jako jejího manžela. Není zřejmé, zda Mustafa pas našel, nebo se k němu nějakým způsobem dostal na černém trhu, ale s jeho pomocí se mu podařilo dosáhnout úředního zápisu sňatku s jeho bývalou držitelkou.

Na základě toho pak u ruského imigračního úřadu podal žádost o povolení k dočasnému pobytu v Rusku, přičemž ve zdůvodnění uvedl, že chce do země přijet za svou manželkou.

Podvedená žena podala stížnost k soudu, jenž jí vyhověl a sňatek zrušil. Případ však vyvolal řadu otázek ohledně bezpečnostních a ověřovacích mechanismů v rámci ruských úřadů. Northern African News k tomu dodávají, že Rusko již od loňska zavádí zjednodušený systém procedur potřebných pro vstup a pobyt v zemi, který by měl být plně implementován v průběhu roku 2025.

Egypťan si přestavěl stařičkého fiata na elektřinu, benzín byl moc drahý

AutoMoto

Související články

Výběr článků

Načítám