Hlavní obsah

Rus trpěl devět let bolestmi, v játrech mu našli velký skleněný střep

Ruský padesátník dlouho trpěl bolestmi a nepříjemnými pocity pod žebry, ale trvalo to devět let, než se s těmito obtížemi obrátil na lékaře. Ti se značným překvapením zjistili, že muž si po celou tu dobu nosí v játrech velký skleněný střep.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Třiapadesátiletého muže z Kirovské oblasti v Rusku, jehož jméno místní média neuvedla, dlouhých devět let trápily bolesti pod žebry. Když se nakonec odhodlal vyhledat pomoc, lékaři se nestačili divit. CT vyšetření totiž odhalilo, že se v pacientových játrech nachází téměř devíticentimetrový ostrý předmět, informoval server Gloucestershire Live.

Skleněný střep byl za tu dobu již zapouzdřen v tkáni, aby nedocházelo k přímému kontaktu se zdravou tkání jater. Podle operujících lékařů měl muž až neuvěřitelné štěstí, že tento cizí předmět nezpůsobil žádné vážnější komplikace, které by si vyžádaly urgentní zákrok a při nichž by mohlo dojít až k ohrožení života.

Zákrok proběhl zcela bez komplikací, avšak záhadou zůstává, jak se takto velký střep do jater vůbec dostal. Pacient totiž tvrdí, že v minulosti neutrpěl žádný úraz, ani si nepamatuje žádnou událost, při které by se mu tak velký a ostrý předmět do těla mohl dostat.

Údiv pak mezi internetovou veřejností vyvolala také skutečnost, že muž mohl tak dlouho snášet značnou bolest, aniž by vyhledal odbornou pomoc. „Byli jsme ohromeni, když jsme na monitoru uviděli tak velký kus skla,“ přidávají se také chirurgové z kirovské kliniky, kteří střep z jater odstraňovali.

Brazilec měl čtyři dny v hlavě kulku a vůbec o tom nevěděl

Koktejl

Související články

Výběr článků

Načítám