Hlavní obsah

Romance 30 metrů nad zemí. Rakouský hasič požádal vyvolenou o ruku na výsuvné plošině

Stylově požádal o ruku svou vyvolenou velitel dobrovolných hasičů v obci Neudorf na východě Rakouska. Vylákal ji na výsuvnou plošinu, kterou jeho kolegové zvedli do výšky 30 metrů, a tam nic netušící Barbaru požádal o ruku. A ona řekla ano.

Foto: Feuerwehr Neudorf bei Parndorf

Vznesli se 30 metrů nad zem.

Článek

Stefan Mikula chtěl pro tento okamžik za každou cenu něco zvláštního. Vybral si sobotu, kdy Barbara slavila 30. narozeniny, a nechal se s ní unášet k nebi.

„Už před rokem jsem věděl, že si ji chci vzít,“ řekl pan Stefan podle deníku Kronen Zeitung. Když loni v listopadu převzal velitelský post, rozhodl se, že svůj plán uskuteční v hasičském prostředí.

Foto: Feuerwehr Neudorf bei Parndorf

Barbara a Stefan

Nejprve předstíral, že musí k zásahu. Později Barbaře zavolal a zastihl ji ve chvíli, kdy byla na procházce se psem. Když přišla, potřeboval Stefan ještě trochu přesvědčovacího umění, aby ji dostal na připravenou plošinu.

„Tak jsem jí řekl, pojď, pojedeme nahoru, ať vidíš jednou Neudorf z výšky. Že se taková možnost už nenaskytne,“ řekl Stefan.

A tak se i stalo. Kamarádi z hasičského týmu vysunuli pár nahoru, kde se Stefan Barbary zeptal, jestli by s ním chtěla společně kráčet životem jako manželka. „Ani na chvíli nezaváhala a řekla ano,“ potvrdil Stefan.

Foto: Feuerwehr Neudorf bei Parndorf

Připraveno k akci

Než se snesli zpět dolů, chvíli si ještě užívali výhledu na prosluněnou burgenlandskou rovinu. Kdy přesně se vezmou, ještě nevědí, ale svatba se prý už připravuje.

„Jak romantické. Ale nic pro ty, kteří se bojí výšek,“ komentoval Stefanovo vyznání Kronen Zeitung.

Australský premiér Albanese se v šedesáti na Valentýna zasnoubil

Koktejl

Výběr článků

Načítám