Hlavní obsah

Řidička na Floridě zaměnila pedály a z třetího podlaží parkovacího domu přistála na stromě

Asi padesátiletá řidička zaměnila ve svém porsche pedály, když se chystala opustit parkovací dům ve městě Coral Gables v americké Floridě. Ve třetím podlaží prorazila stěnu a přistála na stromě, což si vyžádalo rozsáhlou záchrannou akci, kterou svědci natáčeli na mobilní telefony.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Vypadalo to, jako by ta dáma omylem sešlápla plyn a projela zdí. Měla velké štěstí, že auto skončilo na stromě,“ potvrdil incident z tohoto týdne šéf místních záchranářů Xavier Jones pro televizní stanici CBS.

Záchranná akce trvala asi půl hodiny. „Spustili jsme jednoho hasiče po laně a zachránili jsme ji. Úžasný výkon,“ dodal Jones.

Policisty a hasiče zalarmovala Valeria Marsalová, která pracuje v nedalekém zdravotnickém zařízení pro děti. „Zaslechla jsem hlasitou ránu, a když jsem vyšla ven, viděla jsem auto na stromě,“ popsala situaci.

„Kdyby tam ten strom nebyl, mohlo to spadnout na některé pacienty, kteří čekali venku. Vzali jsme je stranou. Jedno dítě plakalo a já jsem byla dost vyděšená,“ řekla dále zdravotnice s tím, že nikdo z jejích klientů neutrpěl zranění.

Jako zázrakem vyvázla bez újmy také řidička. Sanitka ji přesto dopravila do nemocnice k preventivnímu vyšetření.

Rakouská seniorka si u hřbitova spletla brzdu s plynem. Přejela několik hrobů

Koktejl

Výběr článků

Načítám